درآمد رشته پرستاری چگونه است؟

آخرین بروز رسانی :      تعداد بازدید 1779      نظرات کاربران (6)
معرفی به دوستان اشتراک گذاری

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که برای انتخاب رشته پرستاری پرسیده می‌شود درآمد این رشته می باشد. با توجه به اینکه اغلب به صورت رسمی میزان درآمد حرفه‌های مختلف مانند پرستاری و پزشکی مشخص نمی‌گردد بنابراین ما به جای پرداختن به یکسری عدد و رغم که اغلب شایعه‌هایی بیش نیستند سعی می‌کنیم تا در عوض دید مناسبی نسبت به حرفه‌ پرستاری و درآمد آن به دست آوریم.

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که برای انتخاب رشته پرستاری پرسیده می‌شود درآمد این رشته می باشد. با توجه به اینکه اغلب به صورت رسمی میزان درآمد حرفه‌های مختلف مانند پرستاری و پزشکی مشخص نمی‌گردد بنابراین ما به جای پرداختن به یکسری عدد و رغم که اغلب شایعه‌هایی بیش نیستند سعی می‌کنیم تا در عوض دید مناسبی نسبت به حرفه‌ پرستاری و درآمد آن به دست آوریم.

درآمد رشته پرستاری به چه عواملی بستگی دارد؟

درامد این رشته به عوامل مختلفی از جمله شاغل بودن در مراکز دولتی و خصوصی، تعداد سال‌های سابقه‌ و یا میزان تحصیلات بستگی دارد و همه‌ی این‌موارد می‌تواند در میزان درآمد تاثیر گذار باشند. و بر اساس برخی وبسایت‌های خبری معتبر ،درآمد در مراکز دولتی از خصوصی بیشتر می‌باشد.

پرستار- خدمات پرستاری- بیمار- درمان- مرکز درمانی- ارتباط با بیمار

آیا درآمد رشته پرستاری کم است؟

مطمعنا به این سوال نمی‌توان به صورت قطعی پاسخ داد زیرا از نظر هر فردی درآمد کم و یا زیاد متفاوت است. به عنوان مثال درآمدی که برای یک خانم پرستار بسیار ایده‌آل است ممکن است برای یک پرستار اقا اصلا راضی کننده نباشد. بنابراین نمی‌توان به صورت کلی بیان کرد که درآمد این حرفه کم است و یا زیاد به بررسی زیر توجه کنید:

در یک بیمارستان دولتی بین ۲۰ نفر از پرسنل پرسشنامه‌هایی توزیع شد و از آن‌ها خواسته شد تا بزرگترین دغدغه‌های خود را یادداشت نمایند پرستارانی که این فرم را پر کرده‌ بودند به دو مورد زیر بیشتر از همه اشاره کرده بودند

۱)درآمد پایین

۲)کمبود نیرو

البته همان‌طور که گفته شد درآمد پایین به صورت کیفی بیان شده است و باید به صورت عدد و رقم و متناسب با سطح انتظارات هر فرد آن را بررسی نمود.

یعنی برای پول به این رشته نیاییم؟

یکی از اهداف برخی از افراد برای انتخاب رشته‌های پزشکی،پرستاری و … پول و درآمد این رشته‌ها است و این درحالی است که هیچ‌گونه علاقه‌ای به این حیطه‌ها ندارند. متاسفانه این دسته از افراد در آینده از انتخاب خود ناراضی خواهند بود و اظهار می‌کنند که به آن‌چیزی که می‌خواستند نرسیده‌اند(موردی که من در رشته پزشکی بسیار شاهد آن بوده‌ام) در واقع اگر هدف اصلی ما تنها پول است و قرار است تنها برای درآمد این رشته را انتخاب کنیم مطمعنا در ادامه به مشکل برخواهیم خورد. یکی از اساتید من که ایشان متخصص جراحی مغز و اعصاب بودند گفتند که به هیچ عنوان حرفه‌ی پزشکی را (که اغلب و به صورت میانگین درآمد بیشتری نسبت به سایر رشته ها  دارد) صرفا به دلیل پول آن انتخاب نکنید.

زیرا اگر این زمان و این میزان از تلاش را در هر رشته دیگر و در هر زمینه‌ی دیگری حتی بازار کار ازاد انجام دهید مطمعنا درامد بیشتری خواهد داشت. بنابراین با توجه به توصیه‌های اساتیدی که با آن‌ها در این خصوص صحبت کرده‌ام بعید به نظر می‌رسد که انتخاب رشته پرستاری تنها به دلیل درآمد و پول انتخاب منطقی باشد.

چه معیارها و ملاک‌های دیگری برای انتخاب رشته پرستاری وجود دارد؟

خب تا اینجا متوجه شدیم که تنها بر اساس درآمد رشته پرستاری به انتخاب شغل و رشته در حیطه‌‌ی پرستاری نپردازیم اما معیارهای دیگر کدامند؟

یکی از معیارهای بسیار مهم علاقه‌ی فرد می‌باشد این علاقه دو نتیجه‌ی مهم را در پی دارد

۱)با وجود علاقه تحمل سختی‌ها و مشکلات موجود در کار بسیار راحت‌تر خواهد شد

۲)با توجه به علاقه‌مند بودن به این حرفه درصدد پیشرفت برخواهیم آمد

به عنوان مثال در دوران دانشجویی در مقطع استاجری در یکی از بخش های بیمارستان برخی  از پرستاران رفتار کاملا متفاوتی با یکدیگر داشتند برخی از آن‌ها در اغلب راند‌های دانشجویی شرکت می‌کرند و زمانی که اساتید مختلف در بخش مطالب آموزشی را برای ما دانشجویان مطرح می‌ساختند آن ها نیز همواره در راند حضور داشتند و به صورت فعال مطالب را گوش می‌کردند و یادداشت می‌نمودند. ولی برخی دیگر هیچ‌گونه علاقه‌ای نشان نمی‌دادند در واقع سعی می‌کردند همیشه تا جایی که می‌توانستند دیرترین زمان ممکن را برای ورود به بخش انتخاب کنند و برای اتمام شیفتشان نیز لحظه شماری می‌کردند. خب موضوعی که خیلی واضح به نظر می‌رسد میزان لذت‌بردن آن‌ها و همچنین رضایت شغلی پرستاران بود که با یکدیگر متفاوت بود عده‌ای با انرژی و علاقه به سراغ شیفت بعدی می‌رفتند عده‌ای هم با عصبانیت و ناراحتی. بنابراین یک جمله را همیشه مدنظر داشته باشید

هیچ‌گاه علاقه را در انتخاب دست کم نگیرید

توجه به تیپ های شخصیتی

یکی دیگر از معیارهای مهم برای انتخاب این حرفه توجه داشتن به شرایط روحی و موقعیت خود می‌باشد. یکی از مسائلی که می‌تواند در این حیطه کمک کننده باشد توجه به تیپ شخصیتی است. به عنوان مثال اگر جز افرادی هستید که از مصاحبه کردن و صحبت کردن با دیگران لذت می‌برید این حرفه در این زمینه مناسب شما است.

 



آخرین مقالات بازدید شده



اگر سؤال يا نكته يا نظري در اين زمينه داريد، مشتاقانه منتظر خواندنش هستيم.

Captcha
تعداد کل نظرات ارسالی 6 نظر
کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
پوریا شافعی
1Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

من یبار بجای یک پرستاری یک ساعت واستادم خداوکیلی اصلا حقوقشون جوابگوی زحمت کارشون نیست میدونم پول مهم نیست ولی به هر حال اون پرستار کلی مریض،انرژی منفی دوروورشه...خب بی پولی تاثیر میذاره روش فک کن درامدی بدست بیاره که نصف زندگیشم نمیچرخونه اونم با این وضعیت زندگی....

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
بهمن ارا
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

پرستارا و پزشکا باید دغدغه مالی و ذهنی نداشته باشن، البته قشرهای دیگه هم محترمه اما جان گویا برامون خیلی عزیزه، شوخی نداریم سرش ممنون از مطلبتون

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
جواد ام
3Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

من که همیشه میشنوم پرستاران از وضعیت مالیشون شکایت دارن، البته پزشکا هم همین طورن ...

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
سهیل
1Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

من عقیده دارم اونایی که این رشته رو انتخاب میکنن سه دسته ان:دسته اول اونایی که پزشکی قبول نمیشن و از سر ناچاری پرستاری می زنن. دسته دوم اونایی که می خوان حس مفید بودن کنن و انقدر انسان دوستن که تمام بدی های کارو هم میپذیرن و ادامه میدن. دسته سوم ***انی که با هدف میان که پزشکی رو از دریچه دیگه تجربه کنن مسلما همشون دنبال هدفشونن و قضیه مالی براشون مهم نیست

کاربر عادی
سطح :
1
0
1038
یک دختر
3Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

سلام من میخوا برای انتخاب رشته پرستاری رو بزنم..نظرتون چی هست؟

بهتاش

عرض سلام و روز به خير؛ فعاليت در مشاغل خدماتي، به طور خاص رشته ي بهداشت و درمان، روحيه و انرژي مختص به خود را طلب مي كند، اگر با دانش و علاقه انتخاب نماييد، هر روز كاري تان بسيار لذت بخش و سرشار از حس مفيد بودن خواهد بود.

gold Drama 0 silver Drama 0