پروفسور مجید سمیعی

پروفسور مجید سمیعی 0



آدرس

  • ولی عصر – بالاتر از میدان ونک – خیابان یاسمی – بیمارستان خاتم الانبیا

  • بزرگراه حکیم-جنب برج میلاد-بیمارستان میلاد

  • rudolf-pichlmayr-str. ۴ international neuroscience institute hannover ۳۰۶۲۵




تحصیلات

به پایان رساندن رشته های بیولوژیکی و پزشکی در دانشگاه ماینتس آلمان

آغاز دوره ی تخصص جراحی مغز و أعصاب زیر نظر پروفسور کورت شورمن(اخذ درجه تخصص در سال 1349 در 33 سالگی)

 اخذ درجه ی پروفسوری جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه ماینتس در سال 1351

توضیحات

تأسیس نخستین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان با کمک بنیاد فولکس واگن در سال 1350

ریاست بیمارستان جراحی مغز و اعصاب در شهر هانور در سال 1356،

کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه لیدن هلند در سال 1356

قبول تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه هانور در سال 1367

ریاست انجمن بین المللی قاعده ی جمجمه از سال 1367 تا 1371

ریاست فدراسیون جهانی انجمنهای قاعده ی جمجمه در سال 1371

دریافت جایزه علمی استان نیدرزاکس آلمان

دریافت تقدیرنامه ها و جوایز گوناگونی از سوی مجامع علمی پزشکی جهان

چهره ماندگار علمی ایران در سال 1391

پروفسور شمیعی در آبان‌ماه 1385 در ششمین همایش چهره‌های ماندگار جزو 24 شخصیت علمی و فرهنگی بود که مورد تجلیل قرار گرفت.

عالی‌ترین نشان افتخاری دولت چین نیز به پاس ‪ ۴۰سال خدمات و تلاش‌های پروفسور مجید سمیعی به جامعه پزشکی به ویژه تلاش‌های وی در اعتلای دانش جراحی مغز و اعصاب چین در هفتم مهر 1386 توسط " زنگ پی یان " معاون نخست‌وزیر چین به‌وی اعطا شد.

 

برخی از سمت‌های دکتر سمیعی:

رئیس مرکز علوم اعصاب آلمان، مشاور صدراعظم آلمان، مشاور رئیس جمهور چین، رئیس انجمن جهانی جراحی قاعده مغز

مصاحبه ها:

1.

من تاکنون ٨ هزار عمل جراحی قاعده جمجمه روی بیماران انجام داده ام که یک رکورد جهانی است.

پروفسور مجید سمیعی، پایه گذار و مبدع روش نوین«جراحی قاعده جمجمه» در جهان در نشستی خبری در حاشیه سمپوزیوم بین المللی ضمن بیان این مطلب در پاسخ به سوال خراسان اظهار داشت: من هر روز در اتاق عمل هستم وروزانه به طور متوسط بین ۴ تا ۶ عمل جراحی انجام می دهم.

سمپوزیوم بین المللی جراحی مغز و اعصاب که از روز پنج شنبه به ریاست پروفسور سمیعی در بیمارستان میلاد تهران آغاز شد، امروز پایان می یابد.در این سمپوزیوم بین المللی که با حضور ده ها متخصص جراحی مغز و اعصاب از ایران، ایتالیا، آلمان، آمریکا و چین برگزار شد، ١٢ متخصص داخلی و ١٢ متخصص خارجی به ارائه مقاله و سخنرانی پرداختند.این سمپوزیوم با همکاری وزارت رفاه، بهداشت، موسسه بین المللی نورو ساینس، دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی و بیمارستان های فوق تخصصی خاتم الانبیا و میلاد برگزار شده و ریاست آن نیز به عهده پروفسور مجید سمیعی پزشک تراز اول ایرانی مقیم آلمان و مبدع جراحی قاعده جمجمه است.پروفسور سمیعی در این همایش طی سخنانی با ابراز خرسندی از حضور استادان دانشگاه های اصفهان، مشهد، شیراز و تبریز در این سمپوزیوم، گفت: پیشرفت و توسعه علم پزشکی کشور در گرو قدرت علمی استادان آن است و زمانی توسعه علوم پزشکی در کشور نمایان می شود که توجه مسئولان به تمامی شهرها معطوف شود استادان و پزشکان تمام شهرهای کشور باید همان قدرت علمی و تخصصی پزشکان تهران را داشته باشند. وی افزود: ایران زمانی می تواند جایگاه بین المللی خود را از نظر دانش پیدا کند که در تعامل علمی و تخصصی با دیگر کشورها باشد.در این سمپوزیوم با هدف آموزش جراحان ایرانی مغز و اعصاب و برای آشنایی با شیوه عمل جراحی قاعده جمجمه با حداقل آسیب، پروفسور سمیعی به انجام ٢ مورد جراحی به صورت زنده پرداخت. این جراح مشهور ایرانی در سال ١٣١۶ در شهرستان رشت دیده به جهان گشود و در سن ٣٣ سالگی به درجه پروفسوری در رشته مغز و اعصاب مفتخر شد. وی که بیش از ٣۵ سال مسئولیت بزرگ ترین مرکز بین المللی علوم اعصاب (جامعه جهانی جراحان مغز و اعصاب) را بر عهده داشته، از متخصصان و جراحان زبده ایرانی الاصل مقیم کشور آلمان است و به عنوان پایه گذار و مبدع روش نوین جراحی قاعده جمجمه شناخته شده است.

مصاحبه پروفسور سمیعی

پروفسور مجید سمیعی رئیس سمپوزیوم در نشستی با خبرنگاران رسانه ها، به سوالات آنان درباره جزئیات و ویژگی های جراحی قاعده جمجمه پاسخ گفت. وی در این نشست خبری به ۵ سوال خبرنگار خراسان درباره تعداد عمل هایی که تاکنون انجام داده است و مسائل مرتبط با آن پاسخ داد.

متن کامل این پرسش و پاسخ ها در پی می آید:

- درباره جزئیات روش جراحی قاعده جمجمه و ویژگی های آن توضیح دهید.

در جراحی قاعده جمجمه، به دلیل پیچیدگی بسیار زیاد به همکاری متخصصان رشته های مختلف نیاز است. چون تمامی عروقی که به مغز می رود و از مغز خارج می شود، از این ناحیه نیز عبور می کند. علاوه بر این ٢ زوج ١٢ عصبی در مغز داریم که وظایف بسیار مهمی برعهده دارد. این اعصاب مهم نیز از استخوان قاعده جمجمه رد می شود. بنابراین وقتی توموری در ناحیه قاعده جمجمه ایجاد شود، این عروق و اعصاب تحت فشار قرار می گیرد و در نتیجه جراحی که قصد دارد چنین توموری را از داخل قاعده جمجمه خارج کند، باید بسیار دقیق، با احتیاط و تخصصی عمل کند چون کوچک ترین اشتباهی، موجب آسیب دیدن عروق و اعصاب می شود. جراحی قاعده جمجمه در واقع مستلزم همکاری تنگاتنگ ٢ رشته خیلی مهم یکی جراحی مغز و اعصاب و دیگری جراحی گوش وحلق و بینی است. به همین دلیل هم در گذشته اطلاعات هریک از جراحان این دو رشته تا سطح قاعده جمجمه بود و از آن به بعد دیگر هیچ یک از این دو حوزه اطلاعاتی از ساختار درونی این بخش نداشتند.

- یعنی در سطح قاعده جمجمه هیچ نوع جراحی انجام نمی شد

تا همین اواخر به تومورهایی که در ناحیه قاعده جمجمه ایجاد می شد، تومورهای غیرقابل دسترس می گفتند. به همین دلیل، حدود ۴٠ سال پیش همکاری تنگاتنگی را با همکاران گوش و حلق و بینی شروع کردم. به همراه یکی از این متخصصان به نام پروفسور «ولفگانگ دراف»، به نوشتن کتاب جامع جراحی قاعده جمجمه پرداختم.در این همکاری مشترک و پس از تلفیق اطلاعاتمان در ٢ رشته جراحی متوجه شدیم که بسیاری از تومورهایی را که در گذشته، اصلا جرات دست زدن به آن ها را نداشتیم، قابل جراحی است. موفقیت شگفت انگیز این عمل ها باعث شد که ترغیب شوم دوره های آموزشی ویژه ای برای تمام جراحان سراسر دنیا در رشته های مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی در هانور آلمان برگزار کنم.با گذشت تقریبا ١٠ سال که هر سال یکی دو مورد از این دوره ها را برگزار می کردم، موفق شدم در تمام کشورهای دنیا یک انجمن جراحی قاعده جمجمه برپا کنم به گونه ای که در حال حاضر هیچ کشور پیشرفته ای در دنیا نیست که انجمن جراحی قاعده جمجمه نداشته باشد. من افتخار می کنم که بنیان گذار این پروژه های مهم جهانی بوده ام و خوشحالم که ١۵ سال پیش نیز که برای فعالیت در ایران حضور داشتم، شماری از جراحان درخصوص تاسیس چنین انجمنی در ایران اعلام آمادگی کردند. در این زمینه دکتر فرهادی با همکاری جراحان مغز و اعصاب، اولین کنگره جراحی قاعده جمجمه را در تهران برگزار کردند. ثمره این کنگره، همکاری تیمی متخصصان گوش و حلق و بینی با جراحان مغز و اعصاب در انجام جراحی های دشوار قاعده جمجمه است. اکنون به هر کشوری که می روم و می بینم انجام چنین جراحی هایی امکان پذیر شده است، بسیار مسرور می شوم.

البته ما سعی کرده ایم در کنار انجمن های ملی کشورها، یک انجمن بین المللی نیز تاسیس کنیم، در سال ١٩٩٢ اولین کنگره بین المللی جراحی قاعده جمجمه را با حضور هزار و ۵٠٠ متخصص از ۵۵ کشور جهان در شهر هانور آلمان برگزار کردیم. این کنگره یک هفته ادامه داشت و بیش از ٨۵٠ سخنرانی در آن انجام شد، من در این همایش نیز یک عمل جراحی را به طور زنده در زمانی که آقایان ناهار می خوردند، انجام دادم.شیوه ای که برای جراحی قاعده جمجمه در سطح جهان بنیان گذاشتم روز به روز گسترده تر شد و سراسر دنیا را فراگرفت به گونه ای که در حال حاضر همه متخصصانی که در این رشته ها کار می کنند، علاقه مند و مشتاق شده اند که به بیمارانی که این نوع تومورها را دارند، به نحو شایسته ای رسیدگی کنند. البته ما کتاب هایی نیز درباره این شیوه جراحی نوشته ایم که در سطح گسترده مورد استفاده همکاران می باشد.

-عمل جراحی قاعده جمجمه را غیر از بیماران دارای تومورهای مغزی، روی چه بیماران دیگری می توان انجام داد

در برخی تصادفات احتمال دارد که قاعده جمجمه، دچار شکستگی شود. این شکستگی باعث ترشح آب مغز به خارج می شود که باید از وقوع آن جلوگیری کرد. در این حالت تنها باید از طریق جراحی قاعده جمجمه مغز وارد عمل شد. همچنین بیمارانی هستند که از عارضه «Malformation» یعنی نقص در شکل گیری جمجمه رنج می برند.به عنوان مثال یک تکه از قاعده جمجمه در این بیماران وجود ندارد، یا دچار بزرگی و کوچکی غیرعادی است، این موارد را هم می توان از این طریق ترمیم کرد.

-تاکنون چند عمل قاعده جمجمه روی بیماران مختلف در جهان انجام داده اید

من تاکنون ٨ هزار عمل جراحی قاعده جمجمه روی بیماران انجام داده ام که یک رکورد جهانی است. در واقع من هر روز در اتاق عمل هستم و روزانه به طور متوسط بین ۴ تا ۶ عمل جراحی انجام می دهم حتی در وضعیتی که به نوعی بیمار بوده ام یا از خستگی مفرط رنج می بردم باز هم عمل بیماران را انجام داده ام.

- در ایران چه تعداد عمل انجام داده اید

عمل های من در ایران صرفا جنبه آموزشی داشته و برای نشان دادن فرآیند عمل به همکاران متخصص بوده است، این وظیفه من است که در زمینه تعلیم و تربیت و آموزش جوانان متخصص کشورم همکاری کنم مگر دکتر سمیعی چند دست دارد که بخواهد همه بیماران را خود عمل کند.

-جراحی قاعده جمجمه چه عوارض و خطراتی را می تواند در پی داشته باشد

در این ناحیه اگر عروق و اعصاب کوچک ترین آسیبی ببیند، بیمار به لحاظ حرکتی یا حواس پنج گانه دچار ناتوانی جبران ناپذیری خواهد شد. در واقع این جراحی احتیاج به اعمال یک نوع هنرمندی خاص توسط پزشک جراح دارد. چرا که هر نوع صدمه به این عروق و اعصاب می تواند به نابینایی، ناشنوایی یا فلج شدن بخشی از صورت بیمار بینجامد.البته در طول این ۴٠ سال، تجربه مان بیشتر شده است و اکنون به خوبی می دانیم که به چه طریقی باید این تومورها را جراحی کنیم. اگر به عنوان مثال در ابتدای کار، به میزان ٣٠ درصد شاهد بروز عوارض بعد از عمل بودیم، اکنون این عوارض به کمتر از ٣ درصد رسیده است.

- به جز شما چه کسانی این عمل را در ایران انجام می دهند

در حال حاضر بسیاری از متخصصان ایرانی حوزه مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی با همکاری یکدیگر می توانند چنین عملی را انجام دهند. طی ١۵ سال اخیر آموزش های گسترده ای برای متخصصان جراحی مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی در ایران ارائه کرده ام، امروز شما به هر یک از دانشگاه های ایران بروید، تعدادی از شاگردان من آن جا هستند، البته ممکن است تجربه من اندکی از آنان بیشتر باشد.

در حاشیه

" تمام مقاله های ارائه شده و سخنرانی ها و حتی پرسش و پاسخ شرکت کنندگان به زبان انگلیسی و بدون ترجمه بود.

" در سمپوزیوم گفته شد که جراحی مغز و اعصاب از جمله رشته هایی است که به تجهیزات پیشرفته پزشکی مانند میکروسکوپ های قوی نیاز مبرمی دارد از این رو تحریم ها باعث شده است فرآیند تهیه این تجهیزات در ایران طولانی تر شود.

" حوادث ترافیکی در ایران عامل بروز بالاترین صدمات مغزی است، در حالی که در سایر کشورها بخش اعظم جراحی های مغز و اعصاب، بیشتر روی تومورها انجام می شود.

" هم اکنون ٩ مرکز تخصصی آموزشی در تهران، با تمرکز روی جراحی مغز و اعصاب در حال فعالیت هستند.

" جراحان برجسته خارجی به دعوت پروفسور سمیعی در این سمپوزیوم شرکت کرده بودند، در واقع اعتبار اصلی سمپوزیوم به حضور و مشارکت پروفسور سمیعی بود که رئیس انجمن بین المللی جراحی قاعده جمجمه است.

" ساماندهی اجرایی سمپوزیوم توسط بیمارستان فوق تخصصی میلاد به حرفه ای ترین شکل ممکن انجام شده بود که باعث غرور و افتخار هر ایرانی است.

منبع: www.reporter.ir

2.

رمز و راز موفقیت پروفسور سمیعی از زبان خودش

پروفسور مجید سمیعی در مرداد ماه سال 1316در شهرستان رشت در خانواده ای فرهنگی چشم به جهان گشود وی پس از اتمام دوران متوسطه در کشور در سال 1335برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کرد و در آلمان غربی ساکن شد و توانست در رشته بیولوژی و پزشکی در دانشگاه به تحصیل مشغول شود و ادامه تحصیل و تخصصش را در رشته جراحی مغز و اعصاب تحت نظر پروفسور کورت شورمن تکمیل و اعتلاء بخشد و در سال 1351 به درجه پروفسوری جراحی مغز واعصاب نایل شود.  وی توانست در پی سلسله مطالعات و تحقیقات علمی ، نخستین جراحی میکروسکوپی مغز را در سال 1356در دنیا ابداع و به سرانجام برساند و پشت بند آن هم وی اولین پزشکی بود که توانست عمل جراحی قاعده جمجمه را در دنیا ابداع کند. جراحی در محل قاعده جمجمه به علت اینکه تمام عروق و اعصاب ورودی و خروجی به مغز از آن عبور می‌کند، حساسیت بسیار بالایی دارد و اگر هنگام درآوردن تومور در این محل بی‌دقتی شود خطرات زیادی از جمله فلج شدن صورت فرد اتفاق می‌افتد. این عمل مورد توجه جراحان تراز اول دنیا قرار گرفت تا آنجاییکه امروزه پروفسور سمیعی سالن مدار بسته ای را کنترل می کند که ده ها هزار جراح مغز از گوشه و کنار جهان حرکت دست پروفسور سمیعی را در این نوع عمل می بینند. سمیعی در دهه 1350 تصمیم گرفت تخصصی ترین بیمارستان جراحی مغز را در شهر هانوفر آلمان که معماری آن شبیه مغز انسان است تاسیس کند و خوشبختانه در این کار هم موفق شد. او در سال 1367 کرسی جراحی مغز واعصاب هانوفر آلمان را پذیرفت و همزمان با عنوان ریاست فدراسیون جهانی انجمن های قاعده جمجمه برگزیده شد. در این سال، صدراعظم آلمان به پاس خدمات وی در جراحی مغز واعصاب نشان درجه یک دولت آلمان غربی را به وی اعطا نمود.

 

پروفسور سمیعی تاکنون حدود 8 هزار بار عمل جراحی را در قاعده جمجمه انجام داده‌ است. همچنین او مجموعه ادبیات علمی خود را تاکنون در قالب 13 کتاب و بیش از 200 مقاله علمی منتشر کرده که مهم ترین مرجع برای جراحان مغز واعصاب دنیا به شمار می آید.

 

گفتنی است پرفسور سمیعی هر شش ماه یک بار برای درمان جانبازان به ایران سفر می کند. ایشان تابحال چندین عمل در تهران داشته اند، که به صورت زنده در سالن سمپوزیوم نمایش داده شده است (برای مثال آذر ماه سال 1386). وی در خصوص این که مهم ترین اهدافش از آموزش متخصصان ایرانی چیست می گوید: می خواهم تازه های پزشکی در زمینه مغز و اعصاب هر چه سریع تر به کشور عزیزم ایران منتقل شود.

حدود دو سال پیش، اخبار ساعت 22 شبکه سه، گزارشی کوتاه از حضور پروفسور سمیعی در ایران پخش کرد... در طول گزارش یک سئوال هم توسط گزارشگر از سمیعی پرسیده شد... سئوالی مهم، که اگر ما هم جای گزارشگر بودیم و فرصت پرسیدن یک سئوال را داشتیم، همین سئوال را می پرسیدیم... سمیعی در 30 ثانیه جواب سئوال را داد... جوابی که من هنوز با شنیدن آن، مو به تنم راست می شود... جوابی ساده ولی به نظر من منحصر به فرد که فقط از زبان افرادی مثل پروفسور سمیعی می توان شنید...

مصاحبه کننده می پرسد:

پروفسور، خیلی ها دوست دارند بدانند که رمز موفقیت شما چه بود؟ چه شد، که شما به این جایگاه رسیدید؟

پروفسور سمیعی در حالیکه لبخندی بر لب دارد، پاسخ میدهد:

« کار خاصی نکردم... هفت سالم بود که مثل همه به دبستان رفتم... پس از آن به راهنمایی... در پانزده سالگی مثل همه به دبیرستان رفتم... پس از اتمام دبیرستان مانند بسیاری از جوانان برای دانشگاه اقدام کردم... وارد دانشگاه شدم... تخصص گرفتم و تصمیم گرفتم با توجه به علاقه ام، تمام فکر و ذهنم را به شغل و تخصصم اختصاص بدهم... همین!!! »

توصيه مهم پروفسور سميعي براي جوان‌ها:

به همه توصيه مي‌كنم، در دهه سوم و چهارم زندگي توجه ويژه‌اي به نوع غذاي مصرفي داشته باشند. مصرف ماهي و غذاهاي دريايي به همراه برخي از ويتامين‌ها از طريق غذاهاي تازه مانند ميوه‌ها و سبزي‌ها نقش موثري در طول عمر دارد. مطالعه و تغذيه نقش مهمي در بهبود عملكرد مغز دارد و مانع آلزايمر هم مي‌شود. استرس، عصبانيت، فشار روحي و عصبي موجب ضعف در سيستم دفاعي بدن مي‌شود پس بايد سعي كنيم تا از اين عوامل، دوري كنيم.

سميعي رمز موفقيت انسان را تمركز افكار دانست و تصريح كرد: اگر انسان تمركز فكر داشته باشد و بتواند بد و خوب را از هم تشخيص دهد و خوب را انتخاب كند، مي‌تواند به موفقيت برسد. جراح برجسته مغز و اعصاب دنيا رسيدن به جايگاه خود را مرهون لطف خداوند خواند و خاطرنشان كرد: اين لطف خداوند بوده كه در سال‌هاي مختلف كاري را كه انجام دادم مثبت و موثر براي انسان‌ها بوده است. وي ادامه داد: در تاريخ زندگي انسان‌ها زمان، مكان و كار مي‌تواند تحول بزرگي ايجاد كند و در نظر گرفتن صحيح و به موقع اين عوامل دليل موفقيت انسان است

منبع:  http://marzi1.blogfa.com

بیوگرافی

متولد سال ۱۳۱۶ شمسی در تهران

درصورت تمایل به رزرو نوبت اطلاعات خود را برای ایشان ارسال کنید :
تاريخ پيشنهادي مورد نظرتان را مشخص نماييد (جهت هماهنگی تاریخ و ساعت دقیق با شما تماس گرفته خواهد شد)

پربازدیدترین پزشکان مشابه


نظرات


Captcha
تعداد کل نظرات ارسالی 0 نظر

gold Drama 0 silver Drama 0