درمان اسهال

آخرین بروز رسانی :      تعداد بازدید 7102      نظرات کاربران (22)
معرفی به دوستان اشتراک گذاری

نکات مهمی که باید در مورد درمان اسهال بدانید: همه ما در مراحل زندگی خودمان اسهال را تجربه کرده ایم و به دنبال درمان اسهال بوده ایم، اسهال یک نوع عفونت یا ناراحتی گوارشی است و باعث تخلیه مکرر و فراوان مدفوع آبکی و دردهای شکمی می­شود. درواقع فردی که به اسهال مبتلا شده است در بازه زمانی 24 ساعته سه مرتبه یا بیشتر مدفوع آبکی دارد. اسهال علل مختلفی دارد و می­تواند خفیف، حاد و یا کشنده باشد اسهال حاد معمولا بیش­تر از دو هفته طول می کشد.

درمان اسهال

نکات مهمی که باید در مورد درمان اسهال بدانید:

همه ما در مراحل زندگی خودمان اسهال را تجربه کرده ایم و به دنبال درمان اسهال بوده ایم، اسهال یک نوع عفونت یا ناراحتی گوارشی است و باعث تخلیه مکرر و فراوان مدفوع آبکی و دردهای شکمی می­شود. درواقع فردی که به اسهال مبتلا شده است در بازه زمانی ۲۴ ساعته سه مرتبه یا بیشتر مدفوع آبکی دارد. اسهال علل مختلفی دارد و می­تواند خفیف، حاد و یا کشنده باشد اسهال حاد معمولا بیش­تر از دو هفته طول می کشد و از عوامل زیر ناشی می شود:

عفونت های ویروسی ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

عفونت های باکتریایی

مسمومیت و حساسیت غذایی ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

استفاده از آنتی بیوتیک

 آب آلوده شده به عوامل عفونی ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

بیماری های روده

اسهالی که عموما در کودکان دیده می­شود اسهال عفونی است و عامل ویروسی دارد. به دلیل شیوع اسهال، عموم افراد حداقل یکبار در طول زندگی به این مشکل دچارشده اند و به دنبال راه درمان آن نیز بوده ­اند در ادامه راهکارهای درمان اسهال را بیان می­کنیم.

درمان اسهال - اسهال - علل اسهال - اسهال خونی - اسهال در بارداری - درمان اسهال خونی - مدفوع آبکی
نکات مهمی که باید در مورد درمان اسهال بدانید

لزوم مراجعه به پزشک برای درمان اسهال

در صورتی که به اسهال مبتلا هستید وشرایط زیر را دارید حتما به پزشک مراجعه نمایید.

  • اسهال بیش از دو روز به طول بیانجامد. ( نکات نهم دباره درمان اسهال )
  • بدن دچار کم آبی شود.
  • رکتوم یا درد شدید در ناحیه شکم دارید.
  • وجود مدفوع خونی یا سیاه ( نکات نهم دباره درمان اسهال )
  • در صورت ابتلا به تب بالای ۳۹ درجه سانتی گراد

در صورتی که کودک زیر دو سال شما دچار اسهال شده و در عرض ۲۴ ساعت بهبود نیافته است حتما برای درمان اسهال به پزشک مراجعه نمایید.

درمان­های خانگی برای اسهال

به طور کلی می­توان گفت که استراحت کافی و رژیم غذایی مناسب شامل مایعات و غذای کم حجم و مقوی در بهبود وضعیت بیمار دچار اسهال نقش موثری ایفا می­کند. در ادامه مواد غذایی مناسب برای درمان اسهال را نام می­بریم.

– آب آلوئه ورا (حدود ۲/۱ فنجان ۳ بار در روز)- تخم شربتی و تخم کتان (۲-۳ قاشق غذاخوری روزانه)- عسل خام و زنجبیل (به همراه چای گیاهی)- دانه های شنبلیله (مصرف یک قاشق چای خوری دانه شنبلیله همراه با یک قاشق غذاخوری ماست)- سرکه سیب (یک قاشق چای خوری سرکه سیب به همراه یک لیوان آب- مصرف به صورت یکبار یا دوبار در روز)- ماست(روزانه دو کاسه)- موز- چای بابونه (مصرف ترکیبی از چای بابونه به همراه یک قاشق چایخوری گل بابونه و یک قاشق چایخوری برگ نعناع در یک فنجان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه) – برنج سفید- سوپ هویج- آب و الکترولیت ها (مخلوط نصف قاشق چای خوری نمک و چهار قاشق چای خوری شکر به یک لیتر آب)- روغن دانه سیاه( در درمان بواسیر  نیز کاربرد دارد.)- سیب- آرد- سیب زمینی- نمک و شکر(ترکیب با آب) – آب نارگیل – کدو تنبل- چای سبز- آناناس- زردچوبه (ترکیب یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه در یک لیوان آب گرم یا سرد)- میوه ها و سبزیجات

درمان اسهال - اسهال - علل اسهال - اسهال خونی - اسهال در بارداری - درمان اسهال خونی - مدفوع آبکی
نکات مهمی که باید در مورد درمان اسهال بدانید

برای درمان اسهال از خوردن بعضی غذاها باید اجتناب کرد:

غذاهای سرخ شده و چرب – غذاهای دارای فیبر بالا مانند سبوس و همچنین میوه ها و سبزیجاتی که می توانند نفخ را افزایش دهد –الکل- شیرین کننده های مصنوعی (آدامس ، نوشیدنی های رژیمی و جایگزین های شکر)- لوبیا- انواع توت ها- کلم بروکلی- کلم- گل کلم- نخود- قهوه- ذرت- بستنی- سبزیجات برگ سبز- شیر- نخود فرنگی- فلفل- آلو- چای- اجتناب از میوه های فروکتوز  مانند آلو خشک، هلو خشک، کشمش، زانتی، زردآلو، گیلاس، گلابی، انگور، کیوی، تمشک، هندوانه، میوه ستاره و غیره

به طور کلی برای درمان اسهال باید غذاهای سبک مصرف کرد. چند روز اول مصرف غذاهای ساده ­ای مانند سیب، موز و برنج توصیه می­شود. این غذاها در سیستم گوارشی به آسانی هضم می شوند و می­توانند برای کمک به حجم مدفوع فیبرها را فراهم کنند.

درمان دارویی و مکمل ها برای درمان اسهال

در مواردی که دچار اسهال خفیف هستید، از داروهایی مثل لوپرامید و پپتوبیسمول می­توان استفاده کرد. البته ممکن است داروهای ضد اسهال دیگری تجویز شوند و حتی اگر انگل یا باکتری علت به وجود آمدن اسهال باشد، ممکن است آنتی بیوتیک تجویز شود. برخی مکمل­های خاص نیز می­توانند در بهبود کلی روده و سلامت گوارشی کمک کننده باشند. مثلا: ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

  • پروبیوتیک ها (۵۰ میلیارد واحد در روز)( به صورت مکمل و یا در غذاهای فرآوری شده)
  • آنزیم های گوارشی (۲ بار قبل از هر وعده غذایی)(کمک به جذب مواد غذایی)
  • پودر گلوتامین (۵ گرم ۲ بار در روز)( هم در قالب مکمل و هم در آبگوشت استخوان موجود است.)
  • مکمل روی ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

اسهال در بارداری

برخی دلایل وجود دارند که در خانم­های باردار ممکن است موجب ایجاد اسهال شوند:

  • افزایش حساسیت به برخی غذاها، حتی مواردی که پیش از بارداری مشکل­ساز نبوده­ اند.
  • تغییرات رژیم غذایی در دوره بارداری
  • معمولا تغییرات هورمونی سبب کندی در عملکرد سیستم گوارش می­شود و به دنبال آن موجب ایجاد یبوست می­شود. اما ممکن است موجب بروز اسهال نیز شود. ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

ذکر این نکته ضروری است که در ابتدای حاملگی وجود اسهال کاملا نرمال و بسیار شایع است. این نوع از اسهال یک پاسخ فیزیولوژیکی طبیعی بدن است و سبب آسیب رساندن به مادر و کودک نمی­شود. با این وجود درمان اسهال در سریعترین زمان ممکن توصیه می­شود و این کار با تغییر در رژیم غذایی نیز ممکن است.

درمان اسهال - اسهال - علل اسهال - اسهال خونی - اسهال در بارداری - درمان اسهال خونی - مدفوع آبکی
نکات مهمی که باید در مورد درمان اسهال بدانید

چند نکته ضروری در درمان اسهال

در صورتی که استفاده از مایعات برای فردی محدود شده باشد، در صورت مبتلا شدن و پیش از شروع مصرف مایعات حتما به پزشک مراجعه نماید.

اسهال در کودکان، زنان باردار و سالمندان نیازمند مراقبت بیشتر و درمان سریع­تر است.

شیرخوارانی که شیر خشک مصرف می­کنند، در صورت ابتلا به اسهال باید با مشورت پزشک نوع شیرخشکشان را تغییر داد اما اگر شیرخوار از شیر مادر تغذیه می­کند، هیچ تفاوتی ندارد و نیاید شیر مادر قطع شود.

داروهای ضد اسهال را نباید بیش از دو روز بدون تجویز پزشک مصرف کرد. مصرف بیش از اندازه این داروها ممکن است باعث ایجاد یبوست شود. ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

در صورت وجود خون در مدفوع و یا ابتلا به تب باید به پزشک مراجعه کرد. ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

درمان اسهال خونی

در این نوع اسهال، اسهال شدید وجود ندارد اما غالبا بلغم و خون به همراه مقدار کمی مدفوع وجود دارد. اسهال خونی پیش از نیاز به تخلیه مدفوع، فرد را دچار دل پیچه و درد در ناحیه شکم می­نماید. این نوع اسهال می­تواند حاد یا مزمن باشد و زمانی که علت میکروبی داشته باشد با تب شدید همراه خواهد بود.

در صورت ابتلا به اسهال خونی بهتر است به پزشک مراجعه کرد اما می­توان از راهکارهای خانگی جهت تسکین علائم استفاده نمود.

  • مصرف آبلیموی تازه ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

آب دو عدد لیمو به همراه یک لیوان آب به همراه نمک و شکر- مصرف به صورت ۳ تا ۴ بار در روز

  • روغن کرچک ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

۱ قاشق چای‌خوری روغن کرچک به همراه ۱ قاشق چای‌خوری آب زنجبیل در نصف فنجان آب گرم- مصرف دو بار در روز

  • پوست انار ( نکات نهم دباره درمان اسهال )

۵۰ گرم پوست انار در ۲۵۰ میلی لیتر شیر جوشانده شود و در طول روز این میزان را در سه نوبت مصرف کنید.



آخرین مقالات بازدید شده



اگر سؤال يا نكته يا نظري در اين زمينه داريد، مشتاقانه منتظر خواندنش هستيم.

Captcha
تعداد کل نظرات ارسالی 22 نظر

gold Drama 0 silver Drama 0