متخصص ارتودنسی

آخرین بروز رسانی :      تعداد بازدید 2869      نظرات کاربران (56)
معرفی به دوستان اشتراک گذاری

ارتودنسی یا درمان اُرتودُنتیکس (به انگلیسی: Orthodontics) که با نام ارتوپدی فکی- دندانی نیز شناخته می‌شود، یکی از رشته‌های تخصصی دندان‌پزشکی است که در آن دندان‌ها و فک نامرتب را درمان می­کنند و کسی که این تخصص را دارد متخصص ارتودنسی نامیده می­شود. متخصص ارتودنسی به تشخیص، پیشگیری و اصلاح انحراف دندان‌ها و فک می پردازد و از حرکت دادن، مرتب کردن و صاف نمودن دندان‌ها و فک ها برای بهبود عملکرد و شکل ظاهری آنها استفاده می کند.

متخصص ارتودنسی کیست؟

ارتودنسی یا درمان اُرتودُنتیکس (به انگلیسی: Orthodontics) که با نام ارتوپدی فکی- دندانی نیز شناخته می‌شود، یکی از رشته‌های تخصصی دندان‌پزشکی است که در آن دندان‌ها و فک نامرتب را درمان می­کنند و کسی که این تخصص را دارد متخصص ارتودنسی نامیده می­شود. متخصصِ ارتودنسی به تشخیص، پیشگیری و اصلاح انحراف دندان‌ها و فک می پردازد و از حرکت دادن، مرتب کردن و صاف نمودن دندان‌ها و فک ها برای بهبود عملکرد و شکل ظاهری آنها استفاده می کند.

متخصص ارتودنسی شخصی است که دوره ی عمومی دندان پزشکی در دانشگاه را به اتمام رسانده و آموزش های ویژه را در زمینه ی ارتودنسی دندان به مدت سه سال تمام وقت گذرانده است. به عبارت دیگر متخصصِ ارتودنسی یک دندانپزشک است که در پیشگیری و اصلاح کردن ناهنجاری های دندانی مانند کجی دندان، ازدحام دندان، اور بایت و آندر بایت بودن دندان تخصص پیدا کرده و مجوز انجام این کارها را دارد.

ارتودنسی - Orthodontics - ارتوپدی فکی-دندانی - متخصص ارتودنسی - مرتب کردن دندان ها

وظایف متخصص ارتودنسی

وظیفه یک متخصص ارتودنسی تشخیص، پیشگیری و اصلاح انحراف دندان‌ها و فک است. تغییر موقعیت و مرتب کردن دندان های روی هم قرار گرفته (که به دلیل فک کوچک و یا باز بودن فاصله بین دندان ها بخاطر بزرگ بودن فک به وجود می آید) توسط متخصص ارتودنسی دندان انجام می شود. یک متخصص ارتودنسی دندان نیش شما را بررسی می کند تا بهترین راه حل را بر حسب لزوم برای شما تعیین کند.

شما می­توانید از یک متخصصِ ارتودنسی مشاوره بگیرید. برای اینکه بتوانید برآورد مناسبی از نوع درمان، هزینه ی درمان، طول دوره ی درمان ارتودنسی داشته باشید بهتر است پیش از شروع ارتودنسی یک جلسه ی مشاوره نزد متخصص ارتودنسی خود بروید و هر ابهامی در خصوص فرایند درمانی خود دارید از ایشان سوال نمایید.

ارتودنسی - Orthodontics - ارتوپدی فکی-دندانی - متخصص ارتودنسی - مرتب کردن دندان ها

زمان مراجعه به متخصص ارتودنسی

مراجعه به متخصص ارتودنسی عموما با دو هدف عمده صورت می گیرد، زیبایی و درمان ناهنجاری، برخی از افراد نیز صرفا برای هم ردیف کردن دندان هایشان به متخصص ارتودنسی مراجعه می کنند، اما مهم تر از این موضوع روی هم قرار گرفتن فک بالا و پایین و بر طرف کردن مشکلات فکی است. رفع مشکلات فکی در ظاهر افراد تاثیر به سزایی می­گذارد و زیبایی را نیز به همراه خواهد آورد.

زمانی که مشکلاتی برای موقعیت و نحوه قرارگیری دندان­ها کنار یکدیگر به وجود می­ آید، جهت رفع این مشکلات باید به متخصصِ ارتودنسی مراجعه کرد. مثلا:

  • عقب بودن دندان های فک پایین (در این صورت دندان های فک بالا بیشتر از حد معمول رشد کرده که همان ناهنجاری فکی کلاس ۲ است و گذشته از ظاهر نا زیبا عملکرد دندان ها را نیز دچار مشکل می کند)
  • جلو بودن فک پایین (در این حالت دندان های فک پایین کمی جلوتر از دندان های فک بالا است و همان ناهنجاری فکی کلاس ۳ است)
  • زمانی که دندان هایتان نسبت به هم بلند و کوتاه هستند.
  • زمانی که فاصله دندانی بیشتر از حالت طبیعی است. در برخی افراد این فاصله بیشتر از یک میلیمتر و گاهی به ده میلیمتر هم  می رسد. ( به طور طبیعی این فاصله به اندازه یک نخ دندان رد کردن است)
  • زمانی که دندان های شما کج شده ،انحراف پیدا کرده یا خیلی به هم نزدیک اند.
  • زمانی که دندان های شما اور بایت یا آندر بایت شده است.
  • زمانی که دندان هایتان روی جویدن غذا یا درست صحبت کردنتان تاثیر گذاشته است.
  • زمانی که دندان هایتان درد های مختلفی (مانند سر درد) را برای شما ایجاد می کند.

ارتودنسی - Orthodontics - ارتوپدی فکی-دندانی - متخصص ارتودنسی - مرتب کردن دندان ها

نکاتی برای یافتن بهترین متخصص ارتودنسی

داشتن سلامتی کامل و زیبایی  نسبی فاکتور مهمی در زندگی هر شخص است و در واقع اساس داشتن یک زندگی شاد و موفقیت امیز برخورداری از سلامتی در همه ارگان های بدن و جنبه های روحی است. به همین علت با دیدن کوچکترین علامت یا نشانه از غیرطبیعی بودن هر عضو بدن سعی در مراجعه به پزشک داریم. قطعا همه دوست دارند به بهترین پزشک که بالاترین درجه علمی در آن رشته را دارد و خوشنام است مراجعه کنند، البته در کنار آن داشتن امکانات و تجهیزات و محیط درمانی مطلوب هم فاکتوری تعیین کننده­ است. طبیعی است که دریافت بهترین سرویس پزشکی و دندانپزشکی حق همه افراد جامعه است. به همین علت اغلب افراد برای انجام درمان ارتودنسی ترجیح می دهند نزد متخصص ارتودنسی که دارای تجربه ی کافی است مراجعه کنند. یادتان باشد که متخصصِ ارتودنسی را انتخاب نمایید که دارای تجربه کافی باشد و دوره­­ های لازم را دیده باشد. یکی از راه­های یافتن متخصص ارتودنسی کمک خواستن از دندانپزشک خودتان است.( در واقع اگر یک دندان پزشک تشخیص دهد که در آینده نیاز است که مراقبت های دهانی فراتر از محدوده ی دندان پزشکی عمومی انجام شود، ممکن است بیماران خود را به یک متخصص ارتودنسی که مورد تاییدش می باشد ارجاع دهد.) راه دیگر برای شناخت یک متخصص ارتودنسی دانستن میزان فعالیت و تجربه­ های درمانی ایشان است. می­توانید از دیگران بپرسید، در سایت­های مرتبط با حوزه سلامت نظیر “هنر درمان” جستجو نمایید، در مورد گواهی‌نامه‌ی متخصص ارتودنسی تحقیق کنید، تجربه متخصص ارتودنسی را بررسی کنید، در مورد کیفیت کلینیک یا مطب تحقیق کنید، شیوه برقراری ارتباط را ارزیابی کنید، میزان رضایت بیماران قبلی را بسنجید. مشاوره گرفتن نیز راهکار دیگریست که می­تواند به انتخاب متخصص ارتودنسی خوب کمک کند. هر شخص می­تواند به چندین متخصص ارتودنسی مراجعه نماید و بدین ترتیب با دریافت مشاوره از چندین متخصص می تواند بهترین متخصص ارتودنسی را بیابد .

ذکر این نکته نیز ضروریست که بتوانید یک متخصص ارتودنسی را از سایرین تشخیص دهید. اولین روش اینست که به عناوین نوشته شده روی تابلو و مهر دندانپزشکی که به وی مراجعه می کنید توجه کنید. واژه متخصص ارتودنسی مختص دندانپزشکی است که دوره تخصصی را طی دوره ای مجزا بعد از دوره دندانپزشکی عمومی در دانشگاههای معتبر گذرانده است حال آنکه کلماتی از قبیل ارتودنسی، زیبایی، عضو انجمن ارتودنسی و … به تنهایی نشان از دارا بودن تخصص در این زمینه نیست. روش دیگر مراجعه به لیست متخصصین ارتودنسی ایران (بنا بر آخرین اعلام انجمن ارتودنتیست های ایران) است. به این صورت که در لینک اعضای انجمن می توانید از بودن نام دندانپزشک خود در لیست متخصصین کشور اطمینان حاصل نمایید.



آخرین مقالات بازدید شده



اگر سؤال يا نكته يا نظري در اين زمينه داريد، مشتاقانه منتظر خواندنش هستيم.

Captcha
تعداد کل نظرات ارسالی 56 نظر
کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
سیاوش دودانگه
1Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

همه جا میگن تجربه ولی از یه جایی باید شروع کرد دیگه تا تجربه پیدا کرد

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
نازیلا گلی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

نکاتی که برای یافتن بهترین متخصص ارتودنسی گفتید خیلی خوب بودن ممنون

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
زهره مظفری
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

من ارتودنسیم تموم شده ولی مدام میترسم برگرده به حالت اول پلاک هم کانال گذاشتم

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
نگار عابدینی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

حداکثر سن برای شروع ارتودنسی کی هست؟؟ممنون میشم اگه بگید

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
جواد گیویان
1Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

درسته میگن بعد از ارتودنسی دندون ها خراب میشن؟؟؟

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
محمدعلی زحل
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

اگه پلاک محرک بعد ارتودنسی رو بزاریم کامل بازم احتمال حرکت دندون ها وجود داره؟

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
مسعود طارمی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

میگن تو موارد زیبایی ارتودنسی نکردن بهتر از ارتودنسی کردنه درسته؟؟

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
فرشته خوشنواز
1Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

من باوجود رعایت نکات بهداشتی بعد از اتمام ارتودنسی دندون های نیشم خیلی زرد شدن چه کار کنم؟ چون سفید کردن میگن خودش ضرر داره

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
شیوا پیرانی
3Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

بعد از ارتودنسی دندون ها خراب نمیشن؟ ریشه شون شل نمیشه؟؟

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
فرامرز ساعی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

بعد از ارتودنسی اگه دندون ها به حالت اول برگشت باید چه کرد؟ دوباره از اول ارتدونسی کرد؟ لطفا جواب منو بدید

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
ماندانا داداش علی ها
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

بهترین سن برای ارتودنسی چه زمانیه شنیدم میگن هرچه سن پایین تر بهتر اما مشکلات خودشو داره از لحاظ بهداشتی مثلا بچه ها خیلی رعایت نمیکنن

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
سمیه اسمعیلی
2Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

ببخشید یه سوال اور بایت یا آندر بایت یعنی چی؟؟

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
هومن حسینی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

من دندون هام مشکلی نداشتن منتهی دندون های بالا و پایینم بهم نمی چسبیدن غذا خوردنم دچار مشکل شده بود گفتن جراحی فک انجام ندادم ترسیدم 😞 خداروشکر با ارتودنسی تا حدودی رفع شد

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
علی اکبر حجتی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

سلام و خداقوت به دست اندرکاران سایت این مواردی رو که راجع ارتودنسی توضیح دادید خیلی خوب بود. و استفاده کردم. خواستم نظر بدم و تشکر کنم از نویسنده

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
کامران مستوفی
1Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

خیلی ممنون مطلب خوبی تهیه کردید

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
سمانه بخشنده
1Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

درود اگه ممکنه بفرمایید چرا بعضی وقت ها بعد چند سال بعد ارتودنسی حالت دندان به شکل سابق باز میگردد؟ سپاس

gold Drama 0 silver Drama 0